Składniki na około 10 sztuk:
💚 20 g (jedna płaska łyżka) wołowiny
💚 1 żółtko
💚 50 g (1 sztuka) marchwii
💚 20 g (mały kawałek) pietruszki
💚 20 g (mały kawałek) pora
💚 8 g (2 łyżki) BoboVita Kleik ryżowy po 4. mies.
💚 4 g (1 łyżeczka) kopru lub natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Warzywa gotować około 20 minut, nie rozgotować. Kiedy włoszczyzna będzie miękka, wyjąć ją i zmielić z mięsem.
Dodać żółtko oraz dosypać koperek lub natkę. Wszystko razem wymieszać. Dodać kleik ryżowy.
Z masy uformować placuszka. Upiec w piekarniku przez 20 minut w 180°C lub usmażyć na złoty kolor na patelni bez tłuszczu.