Składniki na 1 porcję:
💚 10 g (1 łyżka) kaszy manny
💚 25 ml (1,5 łyżki) mleka 2%
💚 2 g (1/4 łyżeczki) masła
💚 50 g (ok. 1/2 opakowania) przecieru BoboVita jabłka, jagody i gruszki Williamsa po 4. mies.
💚 5 ml (1 łyżeczka) wody
💚 1,5 g (ok. 1/2 łyżeczki) żelatyny
Sposób przygotowania:
Mleko zagotować. W osobnym rondelku rozpuścić masło i dodać kaszę mannę. Gdy się przyrumieni, dodać mleko i gotować około 5 minut.
Masę przełożyć do płaskiego naczynia. Przecier owocowy przełożyć do miski.
Rozpuścić żelatynę w 5 ml wody, wymieszać z przecierem, przelać na wystudzoną masę z manny i wstawić do lodówki.